Jak udělat domácí zeleninový vývar?

Zeleninový vývar
Zeleninový vývar

Příprava domácího zeleninového vývaru je velmi snadná. Nebudete litovat, že ho vyměníte za ten kupovaný. Jeho přípravu je zapotřebí plánovat nějakou dobu s předstihem, ale výsledek určitě bude stát za to úsilí. Neboť chuť domácího zeleninového vývaru nenahradí ten, který kupujete v obchodě. Máte pod kontrolou množství soli, které do vývaru přidáváte a nemusíte se bát, že do něj budou přidána skrytá sladidla a zahušťovadla. Trvanlivost vývaru, který necháte v lednici je zhruba 4 – 5 dní. V mrazáku vydrží až 6 měsíců.

Proč se pustit do přípravy zeleninového vývaru?

S tímto receptem určitě nešlápnete vedle. Postačí vám zelenina, kterou máte v lednici nebo ve spíži: brambory, petržel, kukuřice, houby, paprika a tak dále. Nic nezkazíte tím, když přidáte čerstvé bylinky, které máte při ruce. Jedná se o skvělý způsob, jak přestat plýtvat potravinami ve vaší domácnosti.

Tento vývar můžete využít jako náhradu za hovězí a kuřecí vývar. 

Jak na přípravu zeleninového vývaru?

Připravit zeleninový vývar domácím způsobem není nic složitého. Stačí dát zeleninu do hrnce a uvařit ji. 

Postup, jak připravit zeleninový vývar je následující:

Nakrájejte zeleninu na větší kusy. Nezdržujte se loupáním, zeleninu budete po uvaření cedit. Navíc ve slupkách je mnoho živin.

Zeleninu dejte do velkého hrnce a 5 min restujte. Tím přidáte vývaru ještě lepší chuť.

Nalejte vodu a nechte zeleninu vařit. Zeleninu se doporučuje vařit nejméně 45 minut.

Přecedíme vývar a hned ho zužitkujeme nebo zamrazíme. 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 1 Průměrně: 5]

Pokračovat

Post navigation

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist